Matematik

omkostninger og omsætningen

06. november 2017 af anja2507 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået opgaven: 

En virksomhed sælger et produkt og har fundet frem til, at omkostningerne er givet ved en funktion med forskriften C(x) = 80x + 40.000, x ≥ 0 hvor C(x) er omkostningerne ved en daglig produktion på x stk.
1. Bestem omkostningerne ved en daglig produktion på 150 stk.
Omsætningen R(x) er givet ved forskriften R(x) = −0,25x2 + 370x, 0 ≤ x ≤ 1300

2. Tegn grafen for omkostningerne og grafen for omsætningen i samme koordinatsystem og bestem skæringspunkterne mellem dem.
Overskuddet kan bestemmes som

overskud = omstning−omkostninger

3. Bestem det størst mulige overskud.

Har regnet at 1. giver 52000 , men kan ikke finde ud af 2 og 3.. 

Håber der er nogle der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2017 af StoreNord

2)     Du kan da tegne den med Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2017 af StoreNord

Skærmbillede fra 2017-11-06 20-18-51.png-


Svar #3
06. november 2017 af anja2507 (Slettet)

Men der står at jeg skal tegne grafen for omkostningerne og omsætningen, og finde skæringen mellem dem... Og så bagefter beregne overskuddet, som lydet til at jeg skal gøre med et regnestykke? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2017 af StoreNord

I #2 finder du D's x-værdi. Så kan du jo beregne y-værdien manuelt.
Du burde også kunne differentiere Overskuds-funktionen manuelt.
Jeg tror faktisk du kan lave det hele selv, og så bare bruge Geogebra som kontrol.


Svar #5
06. november 2017 af anja2507 (Slettet)

Altså jeg har fundet frem til tallene, håber så bare det er på den rigtige måde :D 

Tak for hjælpen :D 


Skriv et svar til: omkostninger og omsætningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.