Matematik

Eksponentiel funktion

07. november 2017 af Emil18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Da jeg stadig døjer med lineære funktioner, har jeg brug for hjælp til disse opgaver.

Følgende er oplyst

En kommune har på baggrund af prognoser en forventning om, at antallet af børn i skolealderen i de næste mange år vil falde med 3 % årligt. I dag har kommunen 3 268 børn i skolealderen.

a. Bestem en forskrift for udviklingen i antallet af skolebørn over tid.
b.Bestem, hvor mange skolebørn der kan forventes at være i kommunen om 10 år.

Ser frem til at læse jeres svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2017 af Mathias7878

a)

Du skal ikke bruge en lineær funktion, men en eksponentiel funktion på formen

 y = b*a^x

da kommunen forventer, at aantallet af børn i skolealderen i de næste mange år vil falde med 3 % årligt.

Hvad tror du, at a og b er?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2017 af mathon

a)
              \small N(t)=3\, 268\cdot 0{.}97^{\, t}           Når \small N(t) er antal skolebørn til tiden \small t


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2017 af mathon

b)
             \small \small N(10)=3\, 268\cdot 0{.}97^{\, 10}


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.