Matematik
Er rækken konvergent?
Hej Studieportalen, jeg skal undersøge om en rækken (vedhæft) er konvergent for x=+-2.
Mit spørgsmål er om jeg gør det rigtige for x=-2?
På forhånd tak for hjælpen
Svar #3
08. november 2017 af 17P (Slettet)
Hvordan kommer man frem til det?
og hvordan kommer man videre så man kan afgøre om den er konvergent eller?
Svar #4
08. november 2017 af AskTheAfghan
Det giver ikke mening at sige "→ ∞ for n → ∞", når n, under sumtegnet, gennemløber (indeks)mængden N. Jeg fornemmer, at du forsøger at bestemme "resultatet" for at vurdere konvergensen -- det behøver du ikke at gøre. Du skal kun forklare, om en række konvergerer eller ej, uden at kende dens resultatet. En konvergent række sikrer, at rækken har en sum, selvom man ikke kender værdien. En række er divergent, hvis den ikke er konvergent.
Du kan forklare noget i den retning: Rækken kan skrives som ∑n=1∞ n(x/n)n-1. Sætter man x = 2, får man (x/2)n-1 = 1, så ∑n=1∞ n divergerer (fordi ...). Sætter man x = -2, får man (x/2)n-1 = (-1)n-1, så ∑n=1∞ n(-1)n-1 divergerer (fordi ...).
Skriv et svar til: Er rækken konvergent?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

