Matematik

Ligninger med to bekendte

14. november 2017 af frederasmussen - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse følgende ligningssystem (se vedhæftet fil), men ved hjælp af determinantformlen.

Aner ikke, hvad jeg så skal gøre..

Håber nogle kan hjælpe, på forhånd tusinde tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2017 af peter lind

Du skal udregne determinanten for ligningssysyemet, determinanten for ligningssytemet hvor første søjle er erstattet af højre side samt  hvor determinanten for ligningssytemet hvor anden søjle er erstattet af højre side.

Løsningen er x = determinanten for ligningssytemet hvor første søjle er erstattet af højre side /determinanten for ligningssytemet  og y = determinanten for ligningssytemet hvor anden søjle er erstattet af højre side/determinanten for ligningssytemet


Svar #2
14. november 2017 af frederasmussen

Kan du forsøge at forklare det med taleksemplerne? Jeg forstår det nemlig ike


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2017 af peter lind

Determinanten for en matrix der har a b i første række og c  d i anden række er ad-bc. I din ligning har du 2 -1 i første række og 1  4 i anden række  så determinanten er 2*4-(-1)*1 = 9

For at finde x skal du skal skifte højre side om med første søjle søjle så du får -7  -1 i første række og 10  4 i anden række

For at finde y skal du skifte anden søjle ud


Svar #5
14. november 2017 af frederasmussen

Er det sådan her du mener? 

For det giver umiddelbart nogle forkerte værdier


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2017 af peter lind

Du skulle også dividere med deteminanten for ligningssystemet


Skriv et svar til: Ligninger med to bekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.