Matematik

Differentialregning - Hvornår er hastigheden 40 km/t?

15. november 2017 af katrine1213 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med den sidste opgave på det vedhæftede billede. Jeg kan ikke finde ud af, hvornår hastigheden var 40 km/t.

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2017 af mathon

                    \small f(t)=-10t^2+80t                    

                    \small f{\, }'(t)=-20t+80                    


Svar #2
15. november 2017 af katrine1213 (Slettet)

Og hvad gør jeg med de to funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2017 af mathon

Med
                   \small f(t)=-10t^2+80t
kan du beregne hvor langt du havde kørt til tiden \small t.

Med
                    \small \small f{\, }'(t)=-20t+80

kan du beregne med hvilken fart, du kørte til tiden \small t.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2017 af mathon

                    \small f{\, }'(t)=-20t+80=40

                                    \small f{\, }'(t)=t-4=-2

                                                   \small t=2

\small \text{Til tiden t = 2 timer var farten 40 } \tfrac{km}{t}\text{.} 


Skriv et svar til: Differentialregning - Hvornår er hastigheden 40 km/t?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.