Matematik

gøre rede for funktionen er en løsning til differentialligningen

16. november 2017 af desire123 - Niveau: A-niveau

Jeg har det meget svært med denne opgave. Nogen der kan eventuel hjælpe og vise hvordan jeg skal gøre?

Vedhæftet fil: integral.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2017 af Mathias7878

Hvad er differentialligningen? Du mangler noget af opgaven. 

- - -

 

 


Svar #2
16. november 2017 af desire123

troede jeg havde taget hele opgave i billedet, men her får du det fulde billede forhåbentligt

Vedhæftet fil:rfff.PNG

Svar #3
16. november 2017 af desire123

#1

Hvad er differentialligningen? Du mangler noget af opgaven. 

kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2017 af SådanDa

Tjek om f '(x)=2·f(x)2·x

Altså først differentier din y-funktion, og bagefter indsæt din y-funktion på højresiden, se om resultatet er ens!


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2017 af mathon

                                            


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2017 af mathon

         y=0   er selvfølgelig en løsning,
da
         \frac{\mathrm{d} 0}{\mathrm{d} x}=0=-2\cdot 0^2\cdot x


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2017 af mathon

Hvis

                     y=\frac{1}{x^2+c}
er

                     \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=y{\, }'=\frac{-1}{\left (x^2+c \right )^2}\cdot 2x=-\left ( \frac{1}{x^2+c} \right )^2\cdot 2x=-y^2\cdot 2x=-2y^2x

hvoraf ses, at
                     y=\frac{1}{x^2+c}\text{ er en l\o sning til }\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=-2y^2x


Skriv et svar til: gøre rede for funktionen er en løsning til differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.