Fysik

Opdrift opgave

16. november 2017 af Madsiso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmålet lyder sådan

En båd har 20.000 L. rumfang under vandoverfladen. Beregn opdriften.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2017 af peter lind

Opdrift = vægten af det vand båden fortrænger = m*g = V*ρ*g


Svar #2
16. november 2017 af Madsiso (Slettet)

#1

Opdrift = vægten af det vand båden fortrænger = m*g = V*ρ*g

Forstår ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2017 af peter lind

Du tager rumfanget, ganger det med massefylden og tyngdeaccellerationen. Resultatet bliver opdrifiten


Svar #4
16. november 2017 af Madsiso (Slettet)

#3

Du tager rumfanget, ganger det med massefylden og tyngdeaccellerationen. Resultatet bliver opdrifiten

er dette korrekt?  1,00 * 9,82 * 20.000 = 196400
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2017 af mathon

Ved flydning:
                      \small \text{opdriften = tyngden af det fortr\oe ngte vand}

                      \small \left |\overrightarrow{F_{op}} \right |=V_{under}\cdot \rho _{brakvand}\cdot g

                      \small \left |\overrightarrow{F_{op}} \right |=\left ( 20\, 000\; L \right )\cdot\left ( 1{.}03\;\tfrac{kg}{L} \right )\cdot \left ( 9{.}82\; \tfrac{N}{kg} \right )=202{.}292\;kN


Svar #6
16. november 2017 af Madsiso (Slettet)

#5

Ved flydning:
                      \small \text{opdriften = tyngden af det fortr\oe ngte vand}

                      \small \left |\overrightarrow{F_{op}} \right |=V_{under}\cdot \rho _{brakvand}\cdot g

                      \small \left |\overrightarrow{F_{op}} \right |=\left ( 20\, 000\; L \right )\cdot\left ( 1{.}03\;\tfrac{kg}{L} \right )\cdot \left ( 9{.}82\; \tfrac{N}{kg} \right )=202{.}292\;kN

Super tak, men hvor  kommer 1,03 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2017 af mathon

Brakvand er lidt tungere end postevand.


Skriv et svar til: Opdrift opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.