Matematik

Færdigheder

19. november 2017 af Tohau (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej nogen der kan forklare denne her opgave? 

En flises rumfang er 3125cm3, hvor mange fliser skal der bruges for at dække 1m2? 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2017 af fosfor (Slettet)

Opgaven er umulig.

Hvis du mener 1m3 så

100000/3125 = 32


Svar #2
19. november 2017 af Tohau (Slettet)

BNæh, hvis du siger opgaven er umulig så er der blevet lavet en trykfejl for jeg sad og tænkte netopd det samme, men tak alligevel


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2017 af ringstedLC

#0

Hej nogen der kan forklare denne her opgave? 

En flises rumfang er 3125cm3, hvor mange fliser skal der bruges for at dække 1m2? 

Tak på forhånd 

Kan du vedhæfte opgaven. Det kan jo ikke være rigtigt, at den er "umulig".

#1

Opgaven er umulig.

Hvis du mener 1m3 så

100000/3125 = 32


\begin{align*}1\;m^3 & =100 \; cm*100 \; cm*100 \; cm = 100^3 \; cm^3=1.000.000 \; cm^3 \\ &\Rightarrow \frac{1.000.000}{3.125}=320 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2017 af StoreNord

Jeg gætter nu på, at flisen er 5 cm tyk.
Så er dens areal:       
                                             \frac{3125}{5}=625 \; cm^{2}
 625 cm2 dækkes af                                                        1 flise
     1 cm2 dækkes af                     1:625 fliser                    
10-4  m2 dækkes også af              1:625 fliser      
     1  m² dækkes af                      1:625:10-4            =  16 fliser   


Skriv et svar til: Færdigheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.