Matematik

stamfunktion til en funktion - hjælp

22. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hej alle. Hvad gør jeg forkert ? :( Har siddet længe ved den her opgave uden at vide hvad jeg gør forkert, håber en rar sjæl vil hjælpe 

x^2+5x+k

0=2x+5\rightarrow x= -5/2

1=(-5/2)^2+5*(-5/2)+k

k=10,25


Svar #1
22. november 2017 af Mathian

9,25


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2017 af mathon

                \small 1=\left ( -\tfrac{5}{2} \right )^2+5\cdot \left ( -\tfrac{5}{2} \right )+k

                \small \tfrac{4}{4}=\tfrac{25}{4} -\tfrac{50}{4} +k

                \small \tfrac{4+25}{4}=k

                \small k=\tfrac{29}{4}=7{.}25


Svar #3
22. november 2017 af Mathian

Hold kæft mathon, blev gad for at se dit navn. Du er en livredder, tak for hjælp!!!


Skriv et svar til: stamfunktion til en funktion - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.