Kemi

Opløselighed. Kan nogen rette??? Den er meget kort.

23. november 2017 af Fanara (Slettet) - Niveau: A-niveau

Magnesiumhydroxid opløses i syre. 

a) opskriv reaktionsligningen.

Ma(OH)2 --> Ma(2+) + 2OH(-)

b) Hvor mange gram Magnesiumhydroxid kan opløses i 25 ml 0.1 M saltsyre.

V*C=n(HCl)

25ml*0.1mol/L=2.5mmol. 

n(HCl)*M(Ma(OH)2)=m

M(Ma(OH)2)=24.305+(15.9994+1.008)*2=58.32g/mol.

2.5mmol*58.32g/mol=145.8mg kan opløses i 25ml 0.1M saltsyre. 

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2017 af mathon

                   \small Mg(OH)_2\; _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, H_3O^+\; _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; Mg^{2+}\; _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_2O\; _{\textit{(l)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2017 af mathon

         \small 2{.}5\; mol\; HCl \; \ae kvivalerer \;1{.}25\; mol\; Mg(OH)_2

         \small m(Mg(OH)_2)=\left (1{.}25 \;mol \right )\cdot \left (58{.}32\; \tfrac{mg}{mol} \right )=72{.}9\; mg

Konklusion:
         \small \small 72{.}9\; mg\; Mg(OH)_2 \; \ae kvivalerer\;25\;mL\; 0{.}1\;M\; HCl.


Skriv et svar til: Opløselighed. Kan nogen rette??? Den er meget kort.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.