Matematik

Hvordan regner man arealet af denne figur?

03. december 2017 af ChristyTric3e - Niveau: 8. klasse

Hej,

det lyder måske som et dumt spørgsmål, men hvordanr regner man arealet ud for denne figur? Kan man første regne arealet ud for kvadratet, og så en cirkel?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. december 2017 af ringstedLC

Pas nu på... Er det et kvadrat?

Men ellers rigtigt, det er en cirkel og en firkant.


Svar #2
04. december 2017 af ChristyTric3e

Jeg synes, det lyder vanvittigt, men er det rigtige svar: 1856m2 

30*20=600 m2

3,14*202=1256 m2

600+1256= 1856 m2


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2017 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

Du kan hurtigt finde begge sider af firkanten - den ene er de 30 m som vist, og den anden er 2*r, altså 2*20=40 m. Altså får du et samlet areal på 2456 m2 :)


Svar #4
05. december 2017 af ChristyTric3e

#3 Hvordan har du regnet det ud, fordi jeg får det til noget helt andet!


Brugbart svar (2)

Svar #5
05. december 2017 af DinMakker

A=Pi*r^2+30*2r
r=20
Du får altså
A=pi*400+1200
Som jeg får til
A= 2456 m^2

Svar #6
06. december 2017 af ChristyTric3e

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hvordan regner man arealet af denne figur?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.