Kemi

Bestem molekylvægten for en polymer, hvis trækstyrken ønskes forøget til:

08. december 2017 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Bestem molekylvægten for en polymer, hvis trækstyrken ønskes forøget til 96. MPa

Jeg får føægende opgivet:

Polymer 1: Mn = 12000 g/mol  ,    TS = 45 MPa

Polymer 2: Mn = 45000 g/mol ,     TS = 87 MPa

Jeg ved yderligere at svaret er 96 110.000 g/mol, men kan ikke komme frem til det selv :(


Svar #1
08. december 2017 af Luxiee (Slettet)

Jeg skal med andre ord finde en sammenhæng mellem TS og molekyrvægten. 
Jeg har fundet en ligning som jeg måske kan bruge. TS = `TSinfin;-A/Mn
Hvor jeg så kan lave tre ligninger med tre ubekendte

Dvs jeg opstiller ligningen tre gange med de data jeg har, og får ubekendte: 
A, TSInfin og Mn3


Svar #2
08. december 2017 af Luxiee (Slettet)

Det virkede efter ønske. Jeg kunne bruge de to første kendte tabelværdier til at finde A og TS_inf. 

Med dem brugte jeg formlen til at finde Mn_3 som så blev 109..5687 kg/mol


Skriv et svar til: Bestem molekylvægten for en polymer, hvis trækstyrken ønskes forøget til:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.