Matematik

Hvordan isolerer man en ligning ved hjælp af CAS- værktøjet "Microsoft Mathematics"?

11. december 2017 af HjælpTilMat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Er der mon nogen, som har forstand inden for CAS-værktøjet "Microsoft Mathematics", som muligvis kan fortælle mig hvordan man isolerer?

Her er et eksempel:

Hvordan isolerer jeg n i følgende udtryk:

Jeg ser frem til at høre fra en af jer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2017 af Mathias7878

Man plejer at skulle skrive i de fleste CAS-programmer:

(solve(\frac{m}{200}+s^2\cdot n=\sqrt{10},n))

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2017 af Mathias7878

Men det kan også gøres i hånden:

\frac{m}{200}+s^2\cdot n=\sqrt{10}

s^2\cdot n=\sqrt{10}-\frac{m}{200}

n=\frac{\sqrt{10}-\frac{m}{200}}{s^2}

- - -

 

 


Svar #3
11. december 2017 af HjælpTilMat (Slettet)

#1

Man plejer at skulle skrive i de fleste CAS-programmer:(solve(\frac{m}{200}+s^2\cdot n=\sqrt{10},n))

Så hvis man nu skulle isolerer "s", kan man så skrive dette?

(solve(\frac{m}{200}+s^2\cdot n=\sqrt{10},s))


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2017 af Mathias7878

Ja
- - -

 

 


Svar #5
11. december 2017 af HjælpTilMat (Slettet)

Nice. 

Tusind tak for hjælpen, Mathias.


Svar #6
11. december 2017 af HjælpTilMat (Slettet)

Mærkeligt

Når jeg skriver det ind i Microsoft Mathematics, så får jeg dette:


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2017 af Mathias7878

Det er det samme, der er bare blevet byttet om på de udtryk i tælleren
- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2017 af peter lind

det er det samme som #2 bortset fra at der ikke i #2 står s≠0


Svar #9
11. december 2017 af HjælpTilMat (Slettet)

Så de vil begge to være rigtig til eksamen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2017 af Mathias7878

Ja
- - -

 

 


Svar #11
11. december 2017 af HjælpTilMat (Slettet)

Jeg prøver lige at besvare en anden opgave - bare for at være sikker på, at jeg har styr på det.

I denne opgave skal jeg isolere x

Er det her mon korrekt?

Skal jeg fjerne "y ≠ 0" eller er det lige meget?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. december 2017 af SådanDa

Nej, din løsning giver ikke mening hvis y=0. (Du kan ikke dividere med 0)


Svar #13
11. december 2017 af HjælpTilMat (Slettet)

#12

Nej, din løsning giver ikke mening hvis y=0. (Du kan ikke dividere med 0)

Hvad gør jeg forkert?

Jeg har skrevet præcist det samme som i den anden opgave...

Eller er denne opgave anderledes? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. december 2017 af SådanDa

Jeg mener bare at du ikke bør fjerne y≠0, da det er relevant for den omskrivning CAS-værktøjet har lavet, at y ikke er 0 :)


Svar #15
11. december 2017 af HjælpTilMat (Slettet)

#14

Jeg mener bare at du ikke bør fjerne y≠0, da det er relevant for den omskrivning CAS-værktøjet har lavet, at y ikke er 0 :)

Nårh, det var det du mente :)

Så løsningen er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. december 2017 af SådanDa

Der står i opgaven at det oplyses at P = 1000, så det skal vel lige indsættes?


Svar #17
11. december 2017 af HjælpTilMat (Slettet)

#16

Der står i opgaven at det oplyses at P = 1000, så det skal vel lige indsættes?

Hvordan?

Skal jeg bare skrive "P = 1000"?


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. december 2017 af SådanDa

I stedet for P skriver du 1000:

solve(1000=100·x0.6·y0.4, x)


Svar #19
11. december 2017 af HjælpTilMat (Slettet)

#18

I stedet for P skriver du 1000:

solve(1000=100·x0.6·y0.4, x)

Ok, tusind tak fro hjælpen :)


Skriv et svar til: Hvordan isolerer man en ligning ved hjælp af CAS- værktøjet "Microsoft Mathematics"?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.