Matematik

En regulær firesidet pyramide

12. december 2017 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau


En regulær firesidet pyramide har højden 31 meter.

a) Beregn pyramidens rumfang, når siden i grundfladen er 60 meter.

b) Beregn længden af en sidekant.

c) En regulær firesidet pyramide har rumfanget 9166m^3og højden 15 meter.
Beregn længden af en af diagonalerne i grundfladen.

Har problemer med opgave b og c
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2017 af mathon

\small \textbf{b)}
               \small {s_{kant}}^2=\left (31\; m \right )^2+\left (\tfrac{1}{2}\cdot \sqrt{2}\cdot 60\; m \right )^2

               \small s_{kant}=\sqrt{\left (31\; m \right )^2+\left (\tfrac{1}{2}\cdot \sqrt{2}\cdot 60\; m \right )^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2017 af mathon

\small \small \textbf{c)}
         \small \small \text{Du har:}
               
               \small V=\tfrac{1}{3}\cdot h\cdot G

               \small \small G=\tfrac{3V}{h}

               \small s^2=\tfrac{3V}{h}

               \small s=\sqrt{\tfrac{3V}{h}}

               \small s\cdot \sqrt{2}=d=\sqrt{2}\cdot \sqrt{\tfrac{3V}{h}}               \small \text{hvor \textit{d} er en diagonal i grundfladen}

               \small d= \sqrt{\tfrac{6V}{h}}

               


Svar #3
12. december 2017 af Peter0541 (Slettet)

Tak for hjælpen brormand


Svar #4
12. december 2017 af Peter0541 (Slettet)

 

Skriv et svar til: En regulær firesidet pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.