Fysik

Kinetiske energi af termisk neutron.

13. december 2017 af Adam418 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:  
Den kommende neutronfacilitet ESS i Lund vil blandt andet producere såkaldte "termiske neutroner", hvilket vil sige neutroner som bevæger sig med en hastighed på omkring 2.2 km/s. Hvad er den kinetiske energi Ekin af en termisk neutron, udtrykt i elektronvolt (én elektronvolt er 1.602*10-9 J)?

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2017 af mathon

                              \small E_{kin}=\tfrac{1}{2}\cdot m_n\cdot v^2

                              \small E_{kin}=\tfrac{1}{2}\cdot \left (1{.}67493\cdot 10^{-27}\;kg \right )\cdot \left ( 2200\;\tfrac{m}{s} \right )^2=4{.}05332\cdot 10^{-21}\;J=0{.}0253\; eV


Svar #2
13. december 2017 af Adam418 (Slettet)

Tusind tak for hælpen. Jeg kan se at der er fejl i den værdi, der er opgivet for en elektronvolt, hvilket selvfølgelig har resulteret i at jeg ikke har kunnet komme frem til det rigtige resultat :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2017 af mathon

detaljer:
                      \small 1\; eV=1{.}602\cdot 10^{-19}\; J

                      \small 1=\frac{1}{1{.}602\cdot 10^{-19}}\; \tfrac{eV}{J}

                      \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 4{.}05332\cdot 10^{-21}\; J=\left (4{.}05332\cdot 10^{-21}\; J \right ) \cdot 1=\left (4{.}05332\cdot 10^{-21}\; J \right )\cdot \left (\frac{1}{1{.}602\cdot 10^{-19}}\; \tfrac{eV}{J} \right )=0{.}0253\;eV


Skriv et svar til: Kinetiske energi af termisk neutron.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.