Fysik

hvorfor bliver vinkelfrekvensen mindre? udæmpede lodrette svingninger

17. december 2017 af Mm98

Hej allesammen!

Jeg undrede mig over, hvorfor vinkelfrekvensen bliver mindre, når massen bliver større?

I mit tidligere forsøg med et lod på 100 g fik jeg en vinkelfrekvens på 6,725 (kan ikke lige huske, hvilken enhed der skal skrives - måske (s) )

I det næste forsøg benyttet jeg mig af et lod på 200g. Hvorfor bliver min vinkelfrekvens mindre, altså på 4,99? 

Hvad er det der gør at den bliver mindre. Som sagt ved jeg godt at den bliver mindre, når massen bliver større, men hvorfor?

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2017 af mathon

          \small \omega =\sqrt{\frac{k}{m}}    \small \small \text{N\aa r \ n\ae vneren \o ges mindskes radikanden/br\o ken og dermed kvadratroden.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2017 af hesch (Slettet)

Ved samme udstrækning yder fjederen den samme kraft, uanset massen, men massen accelereres langsommere, når massen øges.

Det er lettere at skubbe en Fiat 500 igang end en lastvogn.

Newtons ligning: 

F = m * a    →   a = F / m

Alting går bare langsommere med store masser, formler eller ej.


Skriv et svar til: hvorfor bliver vinkelfrekvensen mindre? udæmpede lodrette svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.