Matematik

Eksempler på hvordan man regner frem og tilbage mellem 3 forskrifter

18. december 2017 af mathildekri (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således: Du skal ved eksempler demonstrere, hvordan man kan regne frem og tilbage mellem de 3 måderb\cdot e^{kx}=b\cdot a^{x}=b\cdot \frac{1}{2}^{\frac{x}{^{_{T_{1/2}}}}}  at skrive en eksponentielt aftagende funktions forskrift på.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2017 af Soeffi

#0

b\cdot e^{kx}=b\cdot ({\color{Red} e^{k}})^x

b\cdot {\color{Red} a}^{x}

b\cdot 2^{\frac{-x}{^{_{T_{1/2}}}}}=b\cdot \left ( {\color{Red} 2^{\frac{-1}{^{_{T_{1/2}}}}}}\right )^x

Svar #2
18. december 2017 af mathildekri (Slettet)

#1

Hvordan får du  \frac{1}{2}^\frac{x}{_{T1/2}} til 2^{\frac{-1}{T1/2}}?

Er det noget med at 1/2 er det samme som -1??


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2017 af fosfor (Slettet)

(1/2)x/T1/2 = (2-1)x/T1/2 = 2(-1)*(x/T1/2) = 2(-1/T1/2)*x = (2(-1/T1/2))x


Skriv et svar til: Eksempler på hvordan man regner frem og tilbage mellem 3 forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.