Kemi

Reaktions skema Tilstandsformer

31. december 2017 af Madsiso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, hvordan ved man hvilke tilstandsformer der skal stå i et reaktionsskema f.eks.

C_{3}H_{8}+5O_{2}\rightarrow 3CO_{2}+4H_{2}O

Altså om det er:

(s) Fast stof   

(I) væske       

(g) gas 

(aq) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2018 af AngelOneOne

Hej,

Hvis du kender temperaturen hvorved reaktionen forløber, kan du slå stoffernes smelte-/kogepunkter op og dermed se hvilken tilstandsform de er ved, ved den temperatur. Har stoffet højere smeltepunkt end reaktionstemperaturen = fast form, er reaktionstemperaturen mellem smelte- og kogepunktet for stoffet = væskeform, og er reaktionstemperaturen højere end stoffets kogepunkt = gasform. (aq) betyder vandig opløsning, f.eks. NaCl(aq) (eller Na+(aq) + Cl-(aq)) betyder NaCl opløst i vand.

Ovenstående reaktion er en forbrænding, så det er fornuftigt at antage at den foregår ved 100+ ºC. Ved den temperatur, er alle reaktanter og produkter på gasform. Hvis den var forløbet ved stuetemperatur, var alle reaktanter på gasform, produktet CO2 ligeledes på gasform og produktet H2O på flydende (væske) form. Dette bestemt ud fra de forskellige stoffers smelte- eller kogepunkter.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Reaktions skema Tilstandsformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.