Matematik

Bestem højden i retvinklet trekant

01. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har løst halvdelen af denne opgave, men jeg ved ikke, hvordan jeg bestemmer højden c. Kan nogen hjælpe? Den skal løses uden hjælpemidler. 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2018 af janhaa

A = (8*6)/2 = (10*h)/2

h = 4,8


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2018 af mathon

\small \textup{Arealformler}
\small \textup{giver:}
                             \small h_c=\frac{8\cdot 6}{\sqrt{8^2+6^2}}             


Svar #4
01. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet)

hvordan lyder selve formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2018 af mathon

Når C = 90°:

                        \small \tfrac{1}{2}\cdot h_c=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot b

                        \small h_c= \tfrac{a\cdot b}{c}


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Generelt gælder A = ½hg. Trikket her er, at man udtrykker arealet dels ved hjælp af kateterne, der står vinkelret på hinanden, så den ene kan agere højde og den anden grundlinie, og dels med c som grundlinie.


Svar #7
01. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet)

okay, jeg er stadig ikke helt med. jeg kunne godt tænke mig, at få formlen og derefter, hvordan det ser ud, når tallene indsættes, hvis en af jer gider? :)


Svar #8
01. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet)

jeg kender jo ikke c?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. januar 2018 af StoreNord

Jo.  c = 10


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

c finder du med hjælp fra Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. januar 2018 af mathon

                             \small h_c=\frac{8\cdot 6}{\sqrt{8^2+6^2}}  


Skriv et svar til: Bestem højden i retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.