Matematik

Diffentiering af funktioner

04. januar 2018 af 1stein (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med at differentiere disse to funktioner?
?f(x)=(2x^2+5x)?*ln(x)

?f(x)=exp(x)*x^0.5


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2018 af mathon

           \small f(x)=\left ( g(x)\cdot h(x) \right )

           \small \small f{\, }'(x)=\left ( g(x)\cdot h(x) \right ){ }'=g{\, }'(x)\cdot h(x)+g(x)\cdot h{\, }'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2018 af mathon

                 \small \textup{som med}
                                       \small g(x)=2x^2+5x              \small g{\, }'(x)=4x+5

                                       \small h(x)=\ln(x)                    \small h{\, }'(x)=\tfrac{1}{x}

                 \small \small \textup{giver:}
                                       \small f{\, }'(x)=(4x+5)\cdot \ln(x)+\left ( 2x^2+5x \right )\cdot \tfrac{1}{x}\; \; \; \; x>0


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2018 af mathon

                 \small \textup{som med}
                                       \small g(x)=e^x                       \small g{\, }'(x)=e^x

                                       \small h(x)=x^{0{.}5}                    \small h{\, }'(x)=0{.}5\cdot x^{-0{.}5}

                 \small \small \textup{giver:}
                                       \small f{\, }'(x)=e^x\cdot x^{0{.}5}+e^x\cdot 0{.}5\cdot x^{-0{.}5}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2018 af Mathias7878

Regnereglen, der anvendes, kaldes produktreglen (et produkt af to funktioner)

- - -

 

 


Svar #5
04. januar 2018 af 1stein (Slettet)

Ok mange tak!


Skriv et svar til: Diffentiering af funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.