Matematik

Geometri - Finde to sider.

06. januar 2018 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej Alle. Jeg har svært ved at løse vedhæftet opgave. Jeg vil meget gerne bruge sinusrelationerne men jeg kender ikke noget par? 


Svar #1
06. januar 2018 af Roxanna

Skal man så trække de to vinkler fra 180? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2018 af Mathias7878

#1 Ja og så kender du vinkel C. Derefter kan du bruge

\small \frac{|AC|}{sin(B)} = \frac{sin(C)}{|AB|}

til at finde AC

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2018 af Mathias7878

Du kan derefter benytte

\small \frac{|BC|}{sin(A)} = \frac{|AC|}{sin(B)}

til at finde |BC|

- - -

 

 


Svar #4
06. januar 2018 af Roxanna

Ok tusind tak, skal jeg så bruge formlen: T = 1/2 * b * c * sin(A) og isolerer c for at besvare vedhæftet del b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-01-06 20-09-55.png


Svar #6
06. januar 2018 af Roxanna

Jeg ved desværre ikke hvad det er jeg skal kigge på. Jeg kan ikke plotte min trekant ind og beregne højden derfra. :( 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2018 af ringstedLC

#4

Ok tusind tak, skal jeg så bruge formlen: T = 1/2 * b * c * sin(A) og isolerer c for at besvare vedhæftet del b?

Nej, for du har c = AB og du kender ikke T.

Men hvad forstår du ved "højden af bærerammen"?

Hvis det er hc, altså højden på AB, så siger du:

\begin{align*} \sin (A)&=\frac{h_c}{\left | AC \right |}\Downarrow \\ h_c&=\sin(A)\cdot \left | AC \right | \end{align}


Svar #9
06. januar 2018 af Roxanna

Kan det passe at det giver 20.57, hvis hc = sin(39) * 32.69 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. januar 2018 af StoreNord

Nej. Efter tegningen er den 2,5.


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. januar 2018 af Mathias7878

Er din tegning ikke forkert StoreNord? Hvor kommer c = 12 fra, når |AB| = 79 m?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. januar 2018 af StoreNord

I både opgave a) og opgave b) tilsiger typen at trekanterne har en grundlinje på 12 og en vinkel C på 25 grader.
Jeg har trukket punkt C langs vinkel C's højre ben indtil arealet blev 15.

Pardon! jeg tog fejl!
                          Det er vist en helt anden opgave.             
Denne:        https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1801490


Svar #13
06. januar 2018 af Roxanna

Helt i orden.

Så går jeg ud fra mit bud nok er mere rigtigt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. januar 2018 af Mathias7878

Roxanna, hvis du er i tvivl, hvorvidt dine udregner er rigtigt, kan du altid "snyde" lidt. Der findes nemlig en hjemmeside, der hedder cossincalc.com, som kan beregne vinkler og sider i vilkårlige trekanter for dig. Se blot:

http://cossincalc.com/#angle_a=39&side_a=&angle_b=&side_b=79&angle_c=21&side_c=&angle_unit=degree

hvor jeg har indtastet de forskellige sider og vinkler :-)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. januar 2018 af ringstedLC

#9

Kan det passe at det giver 20.57, hvis hc = sin(39) * 32.69 

Ja, fordi:

\sin \angle A=\frac{modstaaende }{hypotenusen}


Svar #16
06. januar 2018 af Roxanna

Oh, det ser ud til at resultaterne er rigtige. Tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. januar 2018 af ringstedLC

#2

#1 Ja og så kender du vinkel C. Derefter kan du bruge

\small \frac{|AC|}{sin(B)} = \frac{sin(C)}{|AB|}

til at finde AC

Hvor får du forresten den formel fra?

Og et tilrettet link:

http://cossincalc.com/#angle_a=39&side_a=&angle_b=21&side_b=&angle_c=&side_c=79&angle_unit=degree


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. januar 2018 af Mathias7878

#17 

I linket tager jeg udgangspunkt for, hvor siderne på tegningen er tegnet. Jeg tænker ikke på, hvad de forskellige sider hedder..

Hov jeg fik vist skrevet sinusrelationerne forkert op. sin(C) skulle jo selvfølgelig have stået nederst :-)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Geometri - Finde to sider.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.