Matematik

Vækst - hvordan?

07. januar 2018 af Laura7822 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvis jeg løser ligningen r''(x)=0 og får to løsninger, hvordan kan jeg så bestemme, hvilken af de to løsninger giver den største væksthastighed? Kan man argumentere for det rent grafisk ved at tegne grafen for r(x) eller?

Mvh. Laura.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2018 af SuneChr

r''(x) = 0
r'(x) = c1
r(x) = c1x + c2        c1 og c2 er begge vilkårlige reelle tal ≠ 0
Vælges c1 > 0 er den lineære funktion r(x) voksende.
Vælges c1 < 0 er den lineære funktion r(x) aftagende. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2018 af tyskeren11 (Slettet)

Hvis du tegner r'(x) rent grafisk giver det så ikke mening?


Skriv et svar til: Vækst - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.