Kemi

pH- syrebase system? kan nogle hjælpe please

08. januar 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg forstår slet ikke det med syrebase system? eller hvordan jeg skal bestemme pH- værdien


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af Heptan

ClO- + H+ → HClO

Syre/basesystem: HClO/ClO-

Hypochlorsyre er en svag syre. Man kan bruge svag syre formlen til beregning af pH.

pH = ½(pKa - log(cs))


Svar #2
09. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Aha, tusind taaak Heptan


Svar #3
09. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Jeg får pH= 4,235

Kan du evt. forklarer det med syre/basesystem?

Jeg har nemlig et andet spørgsmål, om hvilke syre/basesystem jeg vil have, hvis jeg tilsætter så meget NaClO, at pH bliver 7,00 og hvor meget NaClO skal der tilsættes?

Hvis jeg fremover skal se på syre/basesystemer? hvad skal jeg kigge på

På forhånd tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2018 af mathon

\small \textup{pufferen:} \small HClO/ClO^-
\small \textup{stofm\ae ngden af HCl }=\left ( 1{.}00\;L \right )\cdot \left ( 0{.}100\;\tfrac{mol}{L} \right )=0{.}100\;mol
\small pK_s\left ( HClO \right )=7{.}53

\small \textup{Stofm\ae ngden af HCl}=0{.}100\; mol

\small \textup{Af pufferligningen har du:}
                                            \small pH=pK_s+\log\left ( \tfrac{n_{ClO^-}^{aktuel}}{n_{HClO}} \right )

                                            \small \tfrac{n_{ClO^-}^{aktuel}}{n_{HClO}}=10^{pH-pK_s}                               \small n_{HClO}=n_{HCl}^{opbrugt}=0{.}1\;mol

                                            \small \tfrac{n_{ClO^-}^{aktuel}}{0{.}100\;mol}=10^{7-7{.}53}=0{.}295121

                                            \small \small \small n_{ClO^-}^{aktuel}=0{.}295121\cdot \left ( 0{.}100\;mol \right )=0{.}0295121\;mol

                                            \small c_{ClO^-}=n_{ClO^-}^{aktuel}+(0{.}100\;mol)=0{.}1295121\;mol
\small \textup{Der er blevet tilsat 0.130 mol } NaClO
\small \textup{\ae kvivalent med }\left (0{.}130\; mol \right )\cdot \left (74{.}44\; \tfrac{g}{mol} \right )=9{.}677\; g\; NaClO

               

                                                                                        


                        


Svar #5
09. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Er det helt forkert, hvis jeg får mængden til 9,96g istedet for 9,67g. 

Jeg opstiller nemlig ligningen således: 

Pufferligning:

pH=pks+log(nb/ns)

hvor ns (NaClO) er bestemt til 0,1mol så jeg får

pH= 7.47+log(nb/0,1)

Jeg indsætter ph=7,00 og isoler for nb således

7.00=7.47+log(nb/01), nb = 0.033884mol

Så siger jeg:

0.033884mol+0.100mol = 0,133884mol ( Hvorfor siger vi + 0,100mol)?? 

Så siger jeg

0.133884mol*74.44g/mol = 9,96g.

Er dette korrekt?


Skriv et svar til: pH- syrebase system? kan nogle hjælpe please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.