Matematik

Blandede opgaver i differentialregning

13. januar 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for lidt hjælp!!!!

Hej jeg er igang med opgave 8

Den lyder følgende:

Figuren viser gragen for funktionen f, samt tangenten til denne graf i punktet P(0),f(0))

a) Bestem f(0) og f'(0)

Jeg skal bruge bilaget

Jeg er i tvivl om jeg er komet frem til det rigtige, har lidt svært ved at tolke på det

Har set mig lidt blind på det

f(0)=4

f'(0)= er der hvor tangenten er vandret

Det er den i x=1 og x=4

Jeg har vedhæftet fil

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2018 af mathon

Opgave 8:
                             \small P=(0,4)

                             \small f{\, }'(0)=2

\small \textup{Tangentligning:}
                            \small y=f{\, }'(0)\cdot (x-0)+4


Svar #2
13. januar 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Hej jeg er stadig ikke helt med på f'(0) =2

ved godt at det er den afledte funktion , forstår ikke hvordan man aflæser det på grafen


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2018 af mathon

\small \textup{Tangenth\ae ldning i (0,4):}
                                              \small f{\, }'(0)=\tfrac{\Delta y}{\Delta x}=\tfrac{2}{1}=2


Svar #4
13. januar 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Jeg får at f'(0)  er ,x=2 og x=4 det er der hvor tangenthældningen er flad

P=(0,4) er jeg helt med på, det er selve tangenthældningen

men jeg er ikke med på f(0)

synes det er lidt svært


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2018 af mathon

\small \small \textup{Du skal ikke bruge nogen flad tangenth\ae ldning. Det sv\ae re ligger i, at du vedblivende tror det.}


Skriv et svar til: Blandede opgaver i differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.