Fysik

Beregning af vands fordampnings varme HJÆLP??

13. januar 2018 af 1234sm (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp til beregning af vands fordampningsvarme 

data ligger her under 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Energi under fordampningen = 608,4 kJ - 100,8 kJ = 507,6 kJ

L = Q/Δm

L = 507,6 kJ / 0,11465 kg = 4427 kJ/kg

Den fundne værdi er næsten dobbelt så stor som tabelværdien. Det kunne godt tyde på at der har været et meget stort varmetab.


Svar #2
14. januar 2018 af 1234sm (Slettet)

Tusind tak :))

Hvilken betydning har dette varmetab til omgivelserne?


Svar #3
14. januar 2018 af 1234sm (Slettet)

Jeg har fået enegi måleren til at give 0,028 Kwh og 0,169

er det så korrekt omsat til kJ


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

At I har fundet en al for stor værdi for vands fordampningsvarme.


Svar #5
14. januar 2018 af 1234sm (Slettet)

Jaa


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er korrekt omsat.


Svar #7
14. januar 2018 af 1234sm (Slettet)

Mangler jeg ikke at indsætte dette inde i denne formel q=m*L


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det var det jeg gjorde oppe i #1.


Svar #9
14. januar 2018 af 1234sm (Slettet)

Hvilken betydning har dette varmetab til omgivelserne?'


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

At den målte værdi af Q er blevet for stor, og dermed er L også blevet for stor.


Skriv et svar til: Beregning af vands fordampnings varme HJÆLP??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.