Matematik

Bestem integralet

14. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

HJæælp er helt lost 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2018 af fosfor (Slettet)

Lav partiel integration hvor du differentiere 2x og integrere (-x2 + 3)4


Svar #2
14. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Hvordan det ? og der må ikke benyttet hjælpemidler, er helt lost 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2018 af Økol (Slettet)

Ellers benyt dig af integration ved substitution, hvor du lader t=-x^2+3


Svar #4
14. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Det giver ikke mening 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2018 af Økol (Slettet)

\int -2x\cdot (-x^2+3)^4dx

Lad den indre funktion være

t=-x^2+3

Den vil differentieret være

\frac{dt}{dx}=-2x

Eller 

dx=\frac{1}{-2x}dt

Ved indsættelse i integralet

\int -2x\cdot (t)^4\cdot \frac{1}{-2x}dt

Eller 

\int(t)^4dt

Integrer

\frac{1}{5}t^5+C

Indsæt den indre funktion

\frac{1}{5}(-x^2+3)^5+C


Svar #6
14. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Er det resultatet ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2018 af janhaa

#6

Er det resultatet ? 

ja


Skriv et svar til: Bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.