Fysik

HJÆLP til beregning af isens smeltevarme

14. januar 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregnes isens smeltevarme? er evt. en formel


Svar #1
14. januar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Jeg får nemlig to slags facit til isens smelte varme

jeg får den ene til 397 og den andne for 380

Mine data er 

Mv- 100 g

massen af is- 12,04 g

cv-4186

tstart- 20,5

tslut- 8,1


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Kan du ikke beskrive forsøget lidt nærmere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2018 af peter lind

Hvis man kommer isen i vand og man regner  med at isen er 0º får man

mis*L + mis*cvand*tslut = mvandcvand(tstart-tslut)


Svar #4
14. januar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Er der nogen der kan prøve at beregne dette så jeg kan sammenligne mine facit


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis man isolerer L i formlen i #3, får man

L = (mvandcvand(tstart - tslut) - miscvandtslut) / mis

L = (0,100kg*4186J/(kg*oC)(20,5oC - 8,1oC) - 0,01204kg*4186J/(kg*oC)*8,1oC) / 0,01204kg = 397 kJ/kg


Skriv et svar til: HJÆLP til beregning af isens smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.