Kemi

tryk

17. januar 2018 af didodawood (Slettet) - Niveau: B-niveau

En prøve af helium har et volumen på 480 cm 3 ved 47 °C og 740 mm Hg. Hvad ændres volumen til, hvis temperaturen ændres til 22 °C, og trykket ændres til 625 mm Hg?

ved godt jeg skal bruge denne formel P*V/T=P*V/T

men 480 cm3 hvordan laver jeg dem op til volume?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2018 af mathon

          480 cm= 480 mL = 0.480 L


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

p1V1/T1 = p2V2/T2  <=>

V2 = p1V1T2/(T1p2)

V2 = 740 mm Hg * 480 cm3 * (22 + 273,15 K) / ( (47 + 273,15 K) * 625 mm Hg) = 524 cm3


Skriv et svar til: tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.