Matematik

Hvordan regner jeg ud hvad hullets areal?

18. januar 2018 af Pukkidyr (Slettet) - Niveau: B-niveau

En massiv kugle har en diameter lig med 100 mm. I kuglen bliver boret et hul med en diameter lig med 50 mm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2018 af janhaa

A = 4*pi*r^2 = 4*pi*25^2 mm


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2018 af SuneChr

Vi skal bruge formlen for arealet af en kuglekalot, et kugleafsnit.
Akalot = 2πrh = π(a2 + h2)
r er den massive kugles radius
a er borehullets radius
h er borehullets længde regnet fra kalottens top.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Hvad bliver der spurgt om?


Skriv et svar til: Hvordan regner jeg ud hvad hullets areal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.