Matematik

Formel?

21. januar 2018 af Karol343 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg betragter følgende forskrift:

f(x)=a\cdot sin(bx+c)+d

Da kan maksimum- og minimumsværdien findes ved formlerne:


f_{max}=d+a \wedge f_{min}=d-a

Kan nogle forklare mig hvorfor de kan findes sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2018 af ringstedLC

Den maksimale/minimale værdi af sin?


Svar #2
21. januar 2018 af Karol343 (Slettet)

Ja, altså jeg skal finde maksimum- og minimumsværdien for en funktion f, der er givet på formen f(x). Jeg forstår bare ikke helt, hvordan man kan finde fmax og fmin på de måder? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2018 af ringstedLC

#1

Den maksimale/minimale værdi af sin?

Det var et spørgsmål til din baggrundsviden.

\small \small \begin{align*}\sin_{max}&=1\Rightarrow \angle=90^\circ\\ \sin_{min}&=-1\Rightarrow \angle=270^\circ\Downarrow\\ f_{max}=a\cdot 1+d&\wedge f_{min}=a(-1)+d\\ f_{max}=a+d&\wedge f_{min}=d-a\\ \end{align}


Skriv et svar til: Formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.