Matematik

Hjælp til opgave

31. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

Udregn:

1. (2x + 3y)^2

2. (4s - 2k)^2

3. (2w + 5t)/2w - 5t)

Opgave 2

Reducer udtrykkene

1. (a + 2b)^2 + b(a - 9b) - 7ab

2. (a - b)^2 + 2a(a + b) - b^2

3. (a - b)(a + b) - 2a^2 + b^2

4. (p + q)^2 - (p^2 - q^2) - 2pq


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2018 af Mathias7878

Hvad har du selv prøvet?

- - -

 

 


Svar #2
31. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2018 af Mathias7878

Det er ikke muligt at svare ja til et hv- spørgsmål. 

Hvilke opgaver har du selv prøvet at løse og hvordan?

- - -

 

 


Svar #4
31. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

har prøvet at svare på opgave 1, men intet giver mening, da jeg slet ikke forstår hvordan man gør ved de top opagevr


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2018 af Mathias7878

Opgave 1)

Benyt, at kvadratet på en to-leddet størrelse er lig med kvadratet på det første led plus kvadratet på det andet led plus det dobbelte produkt

- - -

 

 


Svar #6
31. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

Hvordan er det jeg reducere udtrykkene?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2018 af Mathias7878

Altså har du styr på de første opgaver? 

- - -

 

 


Svar #8
31. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

nej, forstod ikke det du skrev


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. januar 2018 af Mathias7878

Du skal sætte det første led i anden, dvs. 2x, hvilket opløftet i anden potens, giver:

  \small (2x)^2 = 2x\cdot 2x = 2\cdot 2 \cdot x \cdot x = 4x^2

og du skal opløfte det andet led i anden potens:

  \small (3y)^2 = 3y\cdot 3y = 3\cdot 3 \cdot y \cdot y = 9y^2

og du skal finde det dobbelte produkt, hvilket findes ved at gange det første led med det andet led og gange det med 2:

  \small 2x\cdot 3y\cdot 2 = 2\cdot 2 \cdot 3 \cdot y\cdot x = 12yx

dvs

  \small (2x+3y)^2 = 4x^2+9y^2+12yx

Forstår du?

- - -

 

 


Svar #10
31. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

Ja! nu forstår jeg opgave 1


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2018 af Mathias7878

Prøv med resten også og skriv dine facit herinde. Så skal jeg nok tjekke om de er rigtige.

I princippet skal du gøre det samme, når du reducerer. Du skal udregne parenteserne og fjerne det som går ud med hinanden, så du til sidst har fundet frem til noget, der nærmest ikke kan reduceres mere.

- - -

 

 


Svar #12
31. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

2. 16^2 - 4k^2 + 16sk

3. 4w^2 + 20t^2 + 4w^2 - 20t^2 (var meget i tvivl med denne)


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. januar 2018 af Mathias7878

2.

\small (4s-2k)^2 = (4s)^2+(-2k)^2 + (2\cdot 4s\cdot (-2k)) = 16s^2+4k^2-16ks 

Husk at - gange - giver +.

3. Har du skrevet den rigtig op? Tænker på i dit indlæg.

- - -

 

 


Svar #14
31. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

2. (4s - 2k)^2 = 16s^" + 4 k^" - 16sk

3. (2w + 5t)(2w - 5t) = 4w^2 + 20t^2 + 4w^2 - 20t^

Var usikker på den sidste


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. januar 2018 af Mathias7878

   \small (2w+5t)\cdot (2w-5t) = 2w\cdot 2w+2w\cdot (-5t)+5t\cdot 2w+5t\cdot (-5t) =

  \small 4w^2-10wt+10wt-25t^2 = 4w^2-25t^2

- - -

 

 


Svar #16
31. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

Vil du hjælpe med opgave 2?


Brugbart svar (0)

Svar #17
31. januar 2018 af Mathias7878

1.

  \small (a + 2b)^2 + b(a - 9b) - 7ab = a^2+4b^2+4ab+ab-9b^2-7ab = \ ?

- - -

 

 


Svar #18
31. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

er det så 

a^2 + 5b^2 + 2ab ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
31. januar 2018 af Mathias7878

\small a^2{\color{Red} -2ab}{\color{Green} -5b^2}

- - -

 

 


Svar #20
31. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

Hvordan får du den til det?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.