Matematik

Længe, højde, rumfang

01. februar 2018 af Camilladamgaard1 - Niveau: 9. klasse

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med denne her opgave, er helt lost.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2018 af siav4000 (Slettet)

Du bruger pythagoras til  a)

og løser denne til b): 15*8*x=1080


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2018 af Halo13032 (Slettet)

a)

Der bruges Pythagoras sætningen 

a^2 + b^2 = c^2

5^2 + 12^2 = 25 + 144 = 169

Så tager vi kvadratroden af 169 som er 13

x =13

b) 

For at udregne rumfanget af en kasse er det højde · bredde · længde. vi kender bredden og længden samt rumfanget, så får vi en ligning;

V = h · b · l

1080 cm^3 = y · 15 cm · 8 cm

y = 1080 / (15 · 8) = 9

y = 9


Skriv et svar til: Længe, højde, rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.