Matematik

Linære funktioner

01. februar 2018 af Nannap97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til at løse denne opgave. 

Vedhæftet fil: 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2018 af siav4000 (Slettet)

Lidt mærkelig formulering.

De mener vistnok; hvad er y når x er...

(1/2)x+5=y

1.

(1/2)*8+5=y

y=9

2.

(1/2)x+5=8

x=6


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2018 af SuneChr

Hældningskoefficienten er 1/2
Forholdet mellem tilvæksten på y og tilvæksten på x er overalt 1 : 2

Vi har    \frac{tilv\ae kst_{y}}{tilv\ae kst_{x}}=\frac{1}{2}=\frac{4}{8}=\frac{8}{16} 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2018 af AMelev

Du kan alternativt kigge på grafen.
Tag et tilfældigt pænt punkt på linjen og aflæs koordinaterne.

- læg 8 til x-koordinaten
- marker det tilsvarende punkt på grafen 
- aflæs y-koordinaten
- beregn y-tilvæksten

- læg 8 til y-koordinaten
- marker det tilsvarende punkt på grafen 
- aflæs x-koordinaten
- beregn x-tilvæksten


Skriv et svar til: Linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.