Matematik

Homogen af grad k=-1

03. februar 2018 af Ka1234 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan viser jeg at f(x,y)=(3xy^2+(x^2)y)/(x^4+x(y^3)+y^4) er homogen af grad k=-1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2018 af AMelev

Du skal vise, at f(t·x,t·y) = t-1·f(x,y).

Beregn f(t·x,t·y), reducer og forkort med t4.


Svar #2
03. februar 2018 af Ka1234

ja, men når jeg ser om den er homogen, så får jeg vel

t^3(3xy^2+(x^2)y)/t^4(x^4+x(y^3)+y^4)

hvordan giver det k=-1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2018 af AMelev

Du har ikke forkortet med t4


Svar #4
04. februar 2018 af Ka1234

ok, tak for svar


Skriv et svar til: Homogen af grad k=-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.