Matematik

Hjælp søges omkring differentialregning

07. februar 2018 af Marianee66 (Slettet) - Niveau: B-niveau

h(x)=x3+x2-9x-9.

h’(x) =

h’(x) = 0

Hvem kan hjælpe med følgende opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2018 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2018 af Mathias7878

1)

  \small h(x) = x^3+x^2-9x-9 

  \small h'(x) = 3x^{3-1}+2x^{2-1}-9\cdot 1+0 = 3x^2+2x^1-9 = 3x^2+2x-9

Løsningerne til andengradsligningen:

  \small 3x^2+2x-9 = 0

findes ved hjælp af formlerne:

  \small d = b^2-4ac

samt

  \small x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp søges omkring differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.