Matematik

Vinkel mellem vektorer

07. februar 2018 af nuga22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem i planen er to vektorer a og b givet ved:

a= (-3,7)

b=(1,4)

Spørgsmål:

1. Bestem vinklen mellem a og b.

2. Bestem arealet af den trekant, der udspændes af a og b.

Jeg er lidt i tvivl om, hvorledes disse opgaver kan laves, da jeg har forsøgt mig frem med Cos(v) formlen, men er blevet ret så skræmt af svaret. Hvis der er nogen som forstår opgaven, og muligvis kunne forklare, hvordan den kan laves, så ville jeg være evigt taknemmelig:)))


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2018 af mathon

\small \textup{Har du vinkelm\aa let i DEGREE?}


Svar #2
07. februar 2018 af nuga22 (Slettet)

Nej...? Jeg har taget udgangspunkt i denne formel: 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2018 af AMelev

Læg lige det op, du har lavet - det er rigtigt, at du skal benytte cos til at bestemme vinklen.

Arealet kan du bestemme venten ved ½|det(a,b)| eller ½|a|·|b|·sin(v) hvor v er vinklen mellem de to vektorer.


Svar #4
07. februar 2018 af nuga22 (Slettet)

Her er mine udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2018 af AMelev

For det første er der en smutter ved |b|. Jeg kan ikke lige se, hvor du har fået de 7-taller fra, men |b| = √(17).

Ellers er det rigtigt, men så mangler du at slippe af med cos, for at få vinklen, så du skal tage den inverse cos på begge sider, så v står alene tilbage på venstresiden. Husk at tjekke, at vinklen angives i degree og ikke i radian.


Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.