Matematik

find definitionsmængden

09. februar 2018 af petbau - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde Dm(f) for f(x) = =1/(x^{2}+7)

Dm(f) = R

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2018 af Mathias7878

Ja.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2018 af Mathias7878

Hvis du går ind på siden wolframalpha.com og skriver din funktion ind, kan du se, hvad definitionsmængden for din funktion er, dvs. du kan bruge hjemmesiden som en "facitliste".

- - -

 

 


Svar #3
09. februar 2018 af petbau

Tak :-)

Kan du også hjælpe mig med denne?

f(x) = (x+8)/(x+8)

Det er en flad linje, som skærer y- aksen i 1. Jeg har en forklaring på definitionsmængde, der lyder: ved en funktion f med definitionsmængden Dm(f) forstås en forskrift, der til ethvert x i Dm(f), knytter netop et tal f(x), der kaldes funktionsværdien af x.

Hvis jeg har forstået det, så er der til ethvert x i ikke netop et tal i f(x), da det er det samme tal hele tiden i f(x). Er svaret så: Dm(f) = Ø  ??

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2018 af Mathias7878

\small f(x) = \frac{x+8}{x+8} \ \ \ \ x \neq -8

Dvs. x må være alle reelle tal udover -8, fordi hvis x = -8, står der 0/0 og den går ikke.

- - -

 

 


Svar #5
09. februar 2018 af petbau

Tusinde tak:-) Det er pænt af dig

Dm(f)= R/(-8)


Svar #6
09. februar 2018 af petbau

Det er alle tiders med din hjælp , ikke mindst symbolab og wolframalpha.com. Så kan jeg hjælpe mig selv og se, hvor der er forståelsesproblemer, for nogle gange gætter jeg, mao. så har jeg ikke forstået lektien 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2018 af Mathias7878

\small Dm(f) = x \in \mathbb{R}: x \neq -8

er lidt usikker på den korerkte matematiske notation.

- - -

 

 


Svar #8
09. februar 2018 af petbau

Din ser mere overbevisende ud (det er ikke let, når man ikke kan finde back-slash på sit tastatur)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. februar 2018 af Mathias7878

Du skal trykke Alt Gr (den ved siden af spacebaren) og så trykke den der knap, hvor man laver < (knappen ved siden af z). (dvs hold Alt Gr nede og tryk på den anden knap samtidigt for at lave backslash) \ \ \ \ \

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. februar 2018 af Mathias7878

Hvis du har Mac er det lidt mere bøvlet..

- - -

 

 


Svar #11
09. februar 2018 af petbau

\\\\\\

Du er en ven. Tusinde tak :-) \\\\


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. februar 2018 af Soeffi

#5 \small Dm(f)= R/\{-8\}

Svar #13
09. februar 2018 af petbau

Hej Soeffi

Tusinde tak for dit svar.

En anden venlig bruger gav mig wolframalpha.com, hvor jeg kan indtaste f(x) og definitions- og værdimængde.


Skriv et svar til: find definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.