Matematik

stamfunktion til F..

14. februar 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Da jeg løste opgaven, sagde jeg at dem første var stamfunktionen.

Det kan jeg se ikke er rigtigt, men hvorfor? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2018 af Mathias7878

Du skal bruge partiel integration

- - -

 

 


Svar #2
14. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Nååå! Det havde jeg slet ikke tænkt over. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2018 af Mathias7878

Nej, hov, du skal anvende produktreglen og differentiere F(x).

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small f_2(x) \; \textup{er det rigtige svar}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2018 af Mathias7878

.. der skal nemlig gælde, at

  \small F'(x) = f(x)

dvs

  \small F'(x) = (x^6\cdot e^x+3)' = 6x^5\cdot e^x+x^6\cdot e^x + 0 = 6x^5\cdot e^x+x^6\cdot e^x

hvilket vil sige, at

  \small F(x) \ \textup{er en stamfunktion til } f_2(x) = 6x^5\cdot e^x+x^6\cdot e^x

- - -

 

 


Skriv et svar til: stamfunktion til F..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.