Matematik

Areal af bermudatrekant

14. februar 2018 af 12345yas (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde arealet af bermudatrekanten, men jeg ved ikke rigtigt hvordan. Er der nogen som kan hjælpe?Jeg har vedhæftet opgaven. 


Svar #1
14. februar 2018 af 12345yas (Slettet)

Vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2018 af Mathias7878

Find en af vinklerne vha cosinusrelationerne. Benyt derefter srealformlen i en vilkårlig trekant til at bestemme arealet.
- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2018 af Mathias7878

.. f.eks:

  \small \angle A = cos^{-1}(\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc})

samt

  \small T = \frac{1}{2}\cdot b \cdot c \cdot sin(A)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2018 af mathon


Svar #5
14. februar 2018 af 12345yas (Slettet)

Kan det passe at det giver 13865 ? ;/


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2018 af Mathias7878

Ifølge cossincalc.com skulle det gerne give 1132719.99

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2018 af Mathias7878

Skriv dine udregninger, så vi kan tjekke dem.

- - -

 

 


Svar #8
14. februar 2018 af 12345yas (Slettet)

Her 

Vedhæftet fil:FullSizeRender.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2018 af Mathias7878

...

  \small \angle A = cos^{-1}\left(\frac{1661^2+1666^2-1535^2}{2\cdot 1661\cdot 1666}\right) = 54.95^{\circ}

  \small T = \frac{1}{2}\cdot b \cdot c \cdot sin(A) = \frac{1}{2}\cdot 1661\cdot 1666\cdot sin(54.95^{\circ}) = 1132696.432514

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. februar 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r trekant ABC's sider a,b,c er kendt,}
\small \textup{g\ae lder for arealet}
                                   \small T_{ABC}=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{b^2-(a-c)^2}\cdot \sqrt{(a+c)^2-b^2}

                                                \small \frac{1}{4}\cdot \sqrt{1661^2-(1666-1535)^2}\cdot \sqrt{(1666+1535)^2-1661^2}=

                                                \small \frac{1}{4}\cdot \sqrt{1661^2-131^2}\cdot \sqrt{3201^2-1661^2}=

                                                \small \frac{1}{4}\cdot \sqrt{2758921-17161}\cdot \sqrt{10246401-2758921}=

                                                \small \frac{1}{4}\cdot \sqrt{2741760}\cdot \sqrt{7487480}=

                                                \small 1\, 132\, 719\; km^2

                                   


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. februar 2018 af Mathias7878

Jeg kan umiddel bart ikke se, hvorfor mit resultat afgiver en smule fra både cossincalcs resultat og mathons resultat i #10.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Fordi 54.95 kun er skrevet med 4 betydende cifre


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. februar 2018 af OliverHviid

Man kan også anvende Herons formel, hvis man ønsker det.


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. februar 2018 af mathon

l\small \textup{som s\aa \ bliver:}
                           \small \textup{Define s=SUM}\left (\{1666,1661,1535\} \right )/2

                           \small \mathrm{T_{ABC}}=\mathrm{sqrt\left ( s*(s-1666)*(s-1661) *(s-1535)\right )}


Skriv et svar til: Areal af bermudatrekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.