Matematik

Eksponentiel funktion

15. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi snakker her om en type øl, hvor skummet falder med h(cm) i tiden (sek)

Jeg har formlen f(x)=16,17058*0,996808^{x}

Så har jeg en anden type øl, hvor højden H målt i cm og tiden t målt i sek.

her er formlen H=18,6*0,99409^{t}

1. De to typer øl hældes samtidigt op i to glas af samme type. Bestem hvor lang tid der går, før skummet står lige højt i de to glas.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2018 af Mathias7878

Kald variablen t for x i stedet for i udtrykket for H. Du skal da løse:

  \small f(x) = h(x)

  \small 16.17058\cdot 0.996808^x = 18.6\cdot 0.99409^x

  ...

  \small x = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2018 af mathon


                \small \left (\tfrac{0,996808}{0,99409} \right )^t=\tfrac{18{.}6}{16{.}17058}

               

                


Svar #3
15. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet)

Endnu engang tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.