Matematik

Løs ligningen f(x)=g(x)

18. februar 2018 af Alpha3460 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en venlig sjæl der kan forklare mig, hvordan jeg skal løse denne opgave på TI Nspire? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2018 af Mathias7878

Definer de to funktioner først og skriv da solve(f(x)=g(x),x)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Du kan slå syntax for solve og funktiondefinitioner op i manualen
https://education.ti.com/~/media/0652FEC13A7C45C3AFBC1DA39829E355


Svar #3
18. februar 2018 af Alpha3460 (Slettet)

Jeg havde håbet på noget lidt mere præcist haha! men tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2018 af Mathias7878

Se, hvad jeg skrev i #1

- - -

 

 


Svar #5
18. februar 2018 af Alpha3460 (Slettet)

Perfekt! Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2018 af mathon


Svar #7
18. februar 2018 af Alpha3460 (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg så arealet af M?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Regn arealet under f ud, og træk så fra det arealet under g


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2018 af mathon

               \small \small A=\int_{1}^{9}\left (12\sqrt{x} -x^2+7x-18 \right )\mathrm{d}x=\left [12\cdot \tfrac{2}{3}x\sqrt{x}-\tfrac{1}{3}x^3+\tfrac{7}{2}x^2-18x \right ]_{1}^{9}

...
         \small \int \sqrt{x}\, \mathrm{d}x=\tfrac{2}{3}\cdot x\cdot \sqrt{x}\;\; (+k)


Svar #10
18. februar 2018 af Alpha3460 (Slettet)

Tusind tak for hurtigt svar!


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.