Matematik

Bestemme stamfunktioner

19. februar 2018 af Larxx - Niveau: B-niveau

Er dette rigtig nok ?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2018 af Mathias7878

1:

  \small \small F_1(x) = \int (-5x+40)dx = -5\cdot \frac{1}{2}\cdot x^2+40x+k = -2.5\cdot x^2+40x+k

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2018 af StoreNord

Stamfunktionen til f(x) = -5x + 40     er     F(x) = -5/2 x² + 40x + k


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2018 af Mathias7878

2:

  \small F_2(x) = \int \frac{9}{4}xdx = \frac{9}{4}\cdot \frac{1}{2}\cdot x^2 +k= \frac{9}{8}\cdot x^2+k

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2018 af Mathias7878

Anvend:

  \small \int k\cdot x = k\cdot \int x

og

  \small \int k = k\cdot x

samt

  \small \int x^n = \frac{1}{n+1}\cdot x^{n+1}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2018 af mathon

                \small F_5=-\frac{1}{6}x^2-\frac{1}{6}x+k


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2018 af mathon

                \small \small \small F_6=\sqrt{x}+k


Svar #7
19. februar 2018 af Larxx

Mange gange tak, men mit støste problem er lige hvordan jeg skal starte her 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2018 af mathon

           \small \small g(x)=\frac{x}{\sqrt{x}+3}=4


Svar #9
19. februar 2018 af Larxx

`?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2018 af mathon

                 \small x=4\sqrt{x}+12

                 \small \sqrt{x} ^{\, 2}-4\sqrt{x}-12=0

                 \small \sqrt{x}=\left\{\begin{matrix} -2\textup{ som m\aa \ forkastes}\\6 \end{matrix}\right.

                 \small x=36


Svar #11
19. februar 2018 af Larxx

Er ikke helt med endnu. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. februar 2018 af StoreNord

#10 løser en 2. gradsligning med hensyn til √3.


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. februar 2018 af ringstedLC

Hældningen og dermed  diff.-kvotienten af tangenten og G(x) = 4 i tangentpunktet. Det vil sige, at G'(x) = g(x) = 4. Den løses i #10 og giver x koordinaten til tangentpunktet og så har du:

G(36)=4(36)-\ln(3)

og kan dermed bestemme k.


Svar #14
19. februar 2018 af Larxx

Har jeg forstået :). men står tilbage med en enkelt opgave, men er blevet lidt usikker på, at besvare spørgsmålene rigtig 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. februar 2018 af StoreNord

I  1) skal du i andet led gange 2-tallet ind i parentesen, og bagefter samle begge integranter i een integrarion.

I 2) skal du i første led gange x ind i parentesen, og bagefter samle begge integranter i een integrarion.


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. februar 2018 af ringstedLC

Det er altså meget bedre at oprette en ny tråd til et nyt spørgsmål, TAK.


Svar #17
19. februar 2018 af Larxx

Der er altså oprettet en ny tråd 


Skriv et svar til: Bestemme stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.