Matematik

!hjælp! Regn ud hvor langt han kører

20. februar 2018 af BSth10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har brug for hjælp med denne er opgave. 

Jeg har vedhæftet billedet


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2018 af Mathias7878

Hvor lang er strækningen?

- - -

 

 


Svar #2
20. februar 2018 af BSth10 (Slettet)

hele strækningen er 21 km


Svar #3
20. februar 2018 af BSth10 (Slettet)

Her er et billede af kortet


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. februar 2018 af Mathias7878

\small Gennemsnirts_{fart} = \frac{40 \ \frac{km}{t}+65 \ \frac{km}{t}}{2} = 52.5 \ \frac{km}{t}

\small Tid = \frac{21 \ km}{52.5 \ \frac{km}{t}} = 0.4 \ t = 24 \ min

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2018 af AMelev

Gennemsnitsfarten for hele strækningen afhænger af, hvor langt man kører med den lave hhv. høje fart.

Hvor lange er strækningerne A og B? Jeg synes ikke strækningerne fremgår af kortet.

Tid_{A} = \frac{Astraekning}{40\frac{km}{t}}

Tid_{B} = \frac{Bstraekning}{65\frac{km}{t}}

Hvis fx strækningen A er 15 km og B er 6 km, vil det tage 28,0 min at køre hele strækningen, mens den med omvendt fordeling (A på 6 km og B på 15 km) vil kunne klares på 22.8 min.


Skriv et svar til: !hjælp! Regn ud hvor langt han kører

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.