Matematik

Rumfang

20. februar 2018 af shakeel2300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP,
Jeg er dsv kommet i tidsnød og har derfor ikke tid til at gennemtænke og rette min projektopgave i matematik. Opgaven ligger vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2018 af SuneChr

Opgaven skal angiveligt afleveres den 27/2. Der må endnu være tid til at tænke over opgaven.
Kom i gang med opgaven og spørg undervejs.
1)  Hvad ved du?
2)  Hvad skal du finde ud af?
3)  Hvordan kommer du i mål?


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2018 af StoreNord

Cylinderen set fra siden har en længde L og en højde H.
Diagonalen er 2 gange sfærens radius. Den er også hypotenuse i en retvinklet trekant.
Der gælder ifølge Pythagoras: H²+L² = 4². Isolèr H².

Cylinderens volume, VC = Pi·(½H)²·L           indsæt heri den tidligere fundne H² og reducèr.
Differentièr VC og sær VC'(L) = 0 for at finde maksimal længde,


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.