Kemi

Kemiske formler - opgave - indeholder stoffernes molare masse

20. februar 2018 af amandamrasmussen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2018 af mathon

\small \textup{Lige store masser er \textbf{ikke} kemisk identisk med \ae kvivalente stofm\ae ngder.}

             \small \textup{20 g vand }\mathrm{(H_2O)}\textup{ er identisk med } \tfrac{20\;g}{18{.}015\; \tfrac{g}{mol}}=1{.}11\; \textup{mol}

             \small \textup{20 g saccharose }\mathrm{(C_{12}H_{22}O_{11})}\textup{ er identisk med } \tfrac{20\;g}{342{.}297\; \tfrac{g}{mol}}=0{.}0584\; \textup{mol}

             \small \textup{20 g natriumchlorid }\mathrm{(NaCl)}\textup{ er identisk med } \tfrac{20\;g}{58{.}4\; \tfrac{g}{mol}}=0{.}342\; \textup{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2018 af AngelOneOne

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2018 af mathon

             \small \small \textup{1 mol vand }\mathrm{(H_2O)}\textup{ er identisk med 18{.}015 g}             

             \small \textup{1 mol saccharose }\mathrm{(C_{12}H_{22}O_{11})}\textup{ er identisk med 342{.}297 g.}

             \small \textup{1 mol natriumchlorid }\mathrm{(NaCl)}\textup{ er identisk med 58{.}4 g.}


Skriv et svar til: Kemiske formler - opgave - indeholder stoffernes molare masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.