Kemi

Beregn pH efter fortyndingen.

21. februar 2018 af ayyyyy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

0,500 liter 0,200 M benzoesyreopløsning (benzosyre: C6H5COOH) blandes med 0,500 liter 0,200 M natriumbenzoat (C6H5COONa). Blandingen fortyndes derefter 5 gange. Beregn pH efter fortyndingen.

I en anden opgave er pH for 0,200 M benzoesyre beregnet til 2,40


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2018 af mathon

\small \textup{pufferligningen }
\small \textup{giver:}

                            \small pH_{f\! \o r}=pK_a+\log\left ( \frac{c_b}{c_s} \right )

                            \small pH_{f\! \o r}=pK_a+\log\left ( \frac{0{.}200\;M}{0{.}200\;M} \right )=pK_a=4{.}2

                            \small \small pH_{efter}=pK_a+\log\left ( \frac{\left (0{.}200\;M \right )\cdot 0{.}2}{\left (0{.}200\;M \right )\cdot 0{.}2} \right )=pK_a=4{.}2

                            


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2018 af mathon

\small \textup{i overen(s)stemmelse }
\small \textup{med:}
                            \small pH=pK_a+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )
\small \textup{hvor}
                            \small \frac{n_b}{n_s}    \small \textup{ikke \ae ndres ved fortynding.}


Skriv et svar til: Beregn pH efter fortyndingen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.