Matematik

nogle der kan hjælpe med opg 2 ?? og tre??

21. februar 2018 af slettet007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En ballonskipper på en varmluftsballon medtager en dag både højdemåler og trykmåler på sin tur. I højderne 1,5 km og 4,0 km noterer han trykkene 839 hektopascal og 601 hektopascal. Lufttrykket antages at aftage eksponentielt med højden.

Forklar hvad konstanterne i regneforskriften fortæller om trykket?
Hvor mange procent aftager trykket, når ballonen stiger 3,0 km?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2018 af Mathias7878

..

b)

  \small f(x) = b\cdot a^x = 1024.93841\cdot 0.87507^x

Hvad tror du, at 1024.93841 og 0.87507 betyder?

c)

Benyt, at 

  \small F_y = F{_x}^a

hvor

  \small F_x = 1.3

- - -

 

 


Svar #2
21. februar 2018 af slettet007 (Slettet)

forstår det ikke, skal finde fremskrivningsfaktoren 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2018 af Mathias7878

#2 fremskrivningsfaktoren er a i den eksponentielle funktion. 

Find derimod vækstraten som:

  \small r = a-1

- - -

 

 


Svar #4
21. februar 2018 af slettet007 (Slettet)

hvordan vil jeg komme frem til fremskrivningsfaktoren så??
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2018 af Mathias7878

.. fremskrivningsfaktoren er a = 0.87507, jf #1.

- - -

 

 


Svar #6
21. februar 2018 af slettet007 (Slettet)

så det svarer til at sige 0.87507 - 1 som er - 0,12493%


Skriv et svar til: nogle der kan hjælpe med opg 2 ?? og tre??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.