Matematik

Opskrive parameterfremstilling ud fra en linje? Hvad kendes der?

22. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, håber at der er en, der endnu engang kan give en hjælpende hånd

Vi kender skæringspunkterne her... 

Men jeg har svært ved at komme videre!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2018 af peter lind

Find vektorer der er parallel med linjerne.  Parameterfremstillingen blive så OP = OP1+v*t Hvor P1 er det kendte punkt og v er den fundne vekrtor


Svar #3
22. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Kunne et kendt punkt for den grønne linje være (0,3)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2018 af ringstedLC

Ligger (0,3) på den grønne linje som for øvrigt hedder n?

Kom med tre de parameterfremstillinger i et svar, så vi ikke igen ender op med #23.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2018 af AMelev

Mener du den grønne linje, så nej - der ligger (0,3) ikke. Mente du den blå linje l, så ja - og så skal du finde et punkt mere.

Punkter på den brune linje m kunne fx være A(-2,0) og B(4,4)
En retningsvektor er dermed AB=(6,4) og punkt til parameterfremstillingen kan være (-2,0) (eller (4,4)). 
Parameterfremstilling for m er \binom{x}{y}=\binom{-2}{0}+t\cdot \binom{6}{4}

Tilsvarende for de to andre linjer.


Skriv et svar til: Opskrive parameterfremstilling ud fra en linje? Hvad kendes der?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.