Matematik

Løs ligningen

27. februar 2018 af JegStudere (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal løse ligningen a2+32=72, men jeg kan ikke helt finde ud af at løse den. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af Mathias7878

  \small a^2+3^2=7^2                               \small \textup{potenserne udregnes}               

  \small a^2+9=49                                \small \textup{9 substraheres p\aa begge sider}

  \small a^2 = 40                                        \small \textup{kvadratroden tages p\aa begge sider}

  \small a = \pm \sqrt{40}                                  \small \textup{l\o sningerne kan da v\ae re b\aa de positiv og negativ}

                                                        

- - -

 

 


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.