Matematik

Bestem arealet af M

27. februar 2018 af Sofiehanw (Slettet) - Niveau: A-niveau

Grafon for f og koordinatsystemets akser afgrænser i 2. kvadrat en punktmængde M. der har et areal

f(x)=ln?(x^2+5)+0,5x+1

Arealet er lig med integralet af f(x) fra x = -12,01 til x = 0

Når jeg prøver at finde stamfunktionen til f(x) så får jeg det her:

F(x) = 0,0248451997 (40,24922 x•ln?(x^2+5)+3,141593 tan^(-1)?(0,447213595 x)+10,06231 x^2-40,24922 x+40,24922•k)

Hvilket ser virkelig forkert ud, og når jeg sår taster de bestemte funktioner ind, så siger den not defined with R. Jeg ved ikke hvad problemet er, kan nogenhjælpe mig med det?

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af AMelev

Læg lige et billede af opgaven og din besvarelse op, så vi ikke behøver gætte på, hvad ? betyder.


Svar #2
27. februar 2018 af Sofiehanw (Slettet)

Jeg har slettet min besvarelse for stamfunktionen da den så meget rodet ud.


Svar #3
27. februar 2018 af Sofiehanw (Slettet)

her er spørgsmålet.

a har jeg løst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2018 af AMelev


Arealet er \int_{nulpunkt}^{0}f(x)dx - du skal bare beregne det bestemte integral med dit CAS-værktøj.
Jeg får 18.2.


Svar #5
27. februar 2018 af Sofiehanw (Slettet)

Men jeg skal først finde stamfunktionen til f(x) , ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2018 af Mathias7878

Hvis du har et matematikprogram, gør den det hele for dig. Husk dog at definere din funktion f(x) først.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2018 af AMelev

Kan dit CAS-værktøj ikke beregne bestemte integraler direkte?
Hvilket bruger du?


Svar #8
27. februar 2018 af Sofiehanw (Slettet)

Jeg bruger wordmat. Er der nogen der ved hvordan man gør det på det ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. februar 2018 af mathon

               ∫(ln(x^2+5) +0,5x+1,x,-12.0116,0)=18.2483


Skriv et svar til: Bestem arealet af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.